Η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου "ΚΡΗΤΗ/KRITI": Ορθές πρακτικές στο ελαιουργείο και την τυποποίηση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “ΚΡΗΤΗ/KRITI": ΟΡΘΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11/2024 στις 17:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
- Ελαιόλαδο: Ποιοτικά χαρακτηριστικά, κατηγορίες και ωφέλιμα συστατικά - Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου στο ελαιουργείο, την αποθήκευση και την τυποποίηση. Απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς
- Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου - Επίδειξη γευσιγνωσίας Επιμολυντές ελαιόλαδου
Συντονιστής Έργου: Δρ Γεώργιος Καλαντζάκης, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Τηλέφωνο: 28210 83437, E-mail: kalantzakis@elgo.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
17:00-17:20 Προσέλευση-Χαιρετισμοί
17:20-17:30 Παρουσίαση του Έργου «Υλοποίηση Εξειδικευμένων δράσεων για την προστασία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου "Κρήτη/Kriti"»
Δρ Γεώργιος Καλαντζάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)
17:30-18:00 Ελαιόλαδο: Ποιοτικά χαρακτηριστικά, κατηγορίες και ωφέλιμα συστατικά Δρ Γεώργιος Καλαντζάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
18:00-19:10 Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου στο ελαιουργείο, την αποθήκευση και την τυποποίηση. Απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
19:10-19:25 Διάλειμμα
19:25-20:25 Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου - Επίδειξη γευσιγνωσίας Ελένη Μπαρμποπούλου, Γεωπόνος MSc, Υπεύθυνη ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Αναστασία Παπαμανωλιουδάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων, Αναπληρώτρια υπεύθυνη ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
20:25-20:45 Επιμολυντές ελαιόλαδου Δρ Γεώργιος Καλαντζάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
20.45-21.00 Συμπεράσματα-Συζήτηση
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ | ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ | ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ, ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ | ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ | ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου