Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάμε Κύπρο... κάτι μπορεί να μάθουμε...

 Καταδυόμαστε στον υπέροχο βυθό της Κύπρου!

Μεσογειακοί ύφαλοι, απίστευτα ναυάγια και υποβρύχια μουσεία. Όλα αυτά σε μία χώρα με 11.000 χρόνια ιστορίας, με ενδιαφέροντα πολιτισμό και γαστρονομία.

Καλωσορίστε στην Κύπρο, ένα παράδεισο για δύτες. Ξεκινούμε την υποθαλάσσια περιπέτεια μας από τον Βράχο της Αφροδίτης και τις βραχώδεις σπηλιές στο Λατσί. Τους λάτρεις των μεγαλύτερων προκλήσεων περιμένει το Manijin island (“μανίκι” από πλευράς δυσκολίας), το κουφάρι του EDRO III που λιάζεται κάτω από το φως της Κύπρου και τα Jubilee shoals.

Κάνοντας μιαν ανάπαυλα στην κυπριακή στεριά, επισκεπτόμαστε το Κάστρο στο Κολόσσι και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας για να καταδυθούμε αργότερα στο υποθαλάσσιο πια αρχαίο λιμάνι της αλλά και στα λοιπά ναυάγια της Λεμεσού.

Αν ο δρόμος μας, μας φέρει στην Λάρνακα, θα αποτίσουμε φόρο καταδυτικής τιμής στο πασίγνωστο «Ζηνοβία», το οποίο είναι ένα από δέκα καλύτερα ναυάγια παγκοσμίως. Το «Ζηνοβία» ήταν ένα σουηδικό οχηματαγωγό φέρρυ, το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1980, ως εκ τούτου του αποδόθηκε η ονομασία «Ο Τιτανικός της Μεσογείου». Το πλοίο και μέρος του φορτίου του είναι άθικτα, καθιστώντας το συναρπαστικό για εξερεύνηση.

Σε επόμενη βουτιά μας - όχι πολύ μακριά - θα διαπιστώσουμε ότι ακόμη και ένα ναυάγιο μπορεί να φέρει το όνομα «Ελπίδα».

Ανατολικότερα, η βόλτα στην εντυπωσιακή Μαρίνα της Αγίας Νάπας θα «παντρευτεί» μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα, το MUSAN, το υποθαλάσσιο Μουσείο 93 γλυπτών που μιλούν στο περιβάλλον και μας αφυπνίζουν για το περιβάλλον.

Τέλος, φτάνουμε στα άδυτα των κυπριακών υδάτων ακολουθώντας το Canyon ή «φλερτάροντας» με το ναυάγιο «Νέμεσις».

Στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου, παραδινόμαστε στο green bay και κολυμπάμε διακριτικά βλέποντας τις διάσημες καρέτα-καρέτα.

Η Λάρνακα αλλάζει όψη χάρη στην νέα Δημοτική Αγορά!

Παραδόθηκε πρόσφατα η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στην πόλη της Λάρνακας που συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι.

Η εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας αλλάζει ριζικά, καθότι το έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ..

Η ανάπτυξη αποτελείται στον ισόγειο χώρο από την Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, χώρο ειδικά σχεδιασμένο για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης. Στον όροφο, στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής καθώς και εκθεσιακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden). Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα. Η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. 

#visitcyprus

Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου  – Γραφείο Αθήνας

Τηλ.: +30 210 -3734831

Email: cdmt.athens@gmail.com

Ξενοφώντος 2A, 5ος όροφος

(Εντός Κτιρίου Κυπριακής Πρεσβείας)

Αθήνα, Σύνταγμα 10557

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 08.00-15.30

www.visitcyprus.com / www.tourism.gov.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Ανακοίνωση αποχώρησης...

Διαβάζω στο Ζάρπα : «Οι υπογράφοντες, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη σημερινή επιστολή μας υποβάλλουμε την παραίτησή μας από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα όργανα πολιτικής ευθύνης του νομού μας. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απόφαση αυτή είναι πολιτικοί και οργανωτικοί. Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου αλλά και τις διχαστικές πρακτικές της νέας ηγετικής ομάδας, αισθανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές, την κουλτούρα, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το καταστατικό του Κόμματος στο οποίο ενταχθήκαμε και κάποιοι από μας υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη. Τα παραπάνω περιορίζουν στο ελάχιστο κάθε περιθώριο ανάκαμψης ως κόμματος της ευρύτερης Αριστεράς. Η παραίτησή μας αυτή έρχεται μετά την παραίτηση των εννιά συντρόφων, Αντρέα Παπανδρέου, Ζωής Γεωργούλα, Βασίλη Λιβάνιου, Ναπολέοντα Ξιφαρά, Γιώργου Περουλάκη, Ελευθερίας Πετράκη, Βαγγελιώς Σταμελάκη, Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, Γιάννη Χίνου, αυτό δε έχει ως αποτέλεσμα από τα 27 μέλη της Ν