Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Κισσάμου για τις 2 επιχορηγήσεις έργων ύδρευσης...


Η ενημέρωση από τον Δήμο Κισσάμου σχετικά με τις εγκρίσεις επιχορηγήσεων για 2 έργα ύδρευσης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναλυτικά:

Εγκρίθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Μανώλη οι επιχορηγήσεις που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα ύδρευσης και αξιοποίησης υδρογεωτρήσεων του δήμου Κισσάμου σε Πλάτανο και Αμυγδαλοκεφάλι.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Κισσάμου με 74.400€ για την αξιοποίηση – εξοπλισμό της γεώτρησης που έχει ανορυχθεί με επιτυχία στη θέση Καμπί Πλατάνου, για την οποία έχει εκδοθεί άδεια χρήσης του νερού, στη οποία ορίζεται εκμεταλλεύσιμη παροχή των 50 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα.

Σημειώνεται πως έχει υποβληθεί από τον δήμο Κισσάμου στο Ταμείο Ανάκαμψης (και βρίσκεται υπό αξιολόγηση) η πρόταση με τίτλο «Έργα ενίσχυσης της ύδρευσης στην Τ.Κ. Πλατάνου Δήμου Κισσάμου», συνολικού προϋπολογισμού 704.000€ για συμπληρωματικά δίκτυα μεταφοράς των νερών της συγκεκριμένης υδρογεώτρησης.

Επίσης, εγκρίθηκε και δεύτερη επιχορήγηση του Δήμου Κισσάμου με 37.200€ για την εκπόνηση μελέτης ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής Λιβαδίων της Κοινότητας Αμυγδαλοκεφαλίου, όπου ανορύχθηκε επιτυχώς ερευνητική γεώτρηση και τα αποτελέσματα τα οποία έδωσε είναι κατάλληλα για να ενισχυθεί το πόσιμο νερό στην περιοχή.

Η περιοχή αυτή ανήκει στις περιοχές με ιδιαίτερα ξηρές περιόδους και με σημαντική έλλειψη υδατικών πόρων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιοποιηθεί το κατάλληλο προς ύδρευση νερό της γεώτρησης.

Για την υπογραφή των δύο αυτών επιχορηγήσεων, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κισσάμου η Βουλευτής Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κίσσαμο.

Ο κ. Μυλωνάκης την ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την καθοριστική συμβολή της στην έγκριση των 2 αυτών χρηματοδοτήσεων και ζήτησε την υποστήριξή της στο σχετικό αίτημα του δήμου Κισσάμου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Εκ του Δήμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Τελικά θα έχουμε χώρο εναπόθεσης ή και σε αυτό το θέμα θα παίξουμε την κολοκυθιά?

  Στο τέλος του 2018 όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στη διαύγεια, ο Δήμος Κισσάμου αποφάσισε να συνεχίσει να μισθώνει το ακίνητο που βρίσκεται στη Νότια πλευρά του Φαλασαρνιώτικου κάμπου κοντά στον Αη Γιώργη, με την 221/2018 απόφαση του ( ΑΔΑ.:  6Ο1ΓΩΕΖ-9ΜΛ ) για 5 χρόνια. Στη συζήτηση μάλιστα η τοποθέτηση της τότε αντιπολίτευσης και νυν Δημοτικής Αρχής ήταν η εξής: "να προχωρήσουµε και σε καλύτερο εκσυγχρονισµό του χώρου προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία από την ανεξέλεγκτη καύση των πλαστικών ." Η απόφαση αυτή μετά τον έλεγχο της νομιμότητάς της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης επιστρέφει στον Δήμο Κισσάμου  με το υπ΄αριθ. 157/20-02-2019 έγγραφο που δυστυχώς δεν εντοπίζεται αναρτημένο κάπου για να δούμε τι ακριβώς λέει, όμως στην επόμενη διαβούλευση για το θέμα του Δήμου που γίνεται στις 29/1/2021 (!) εν μέσω covid και σε ΔΣ με τηλεδιάσκεψη περιγράφεται το αίτημα από τον ίδιο τον Δήμο.  "Μετά την λήξη της σύμβασης με την υπ’ αριθ. 22