Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Κισσάμου για την υποστολή της γαλάζιας σημαίας στην Παχιά Αμμούτσα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου για την υποστολή της γαλάζιας σημαίας από την παραλία της Παχιάς Αμμούτσας:


Η διαδικασία για την βράβευση μιας ακτής, είναι πολυσύνθετη, αφού εκτός από την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της, θα πρέπει να τηρούνται συνολικά 33 κριτήρια τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με την προστασία του φυσικού της πλούτου και του παράκτιου χώρου, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Σημαντική μη συμμόρφωση καταγράφεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η ακτή δεν συμμορφώνεται με ένα ή περισσότερα κριτήρια, το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των λουομένων ή στο περιβάλλον, καθώς και στη γενική άποψη της ακτής και ως εκ τούτου, στο πρόγραμμα. Αν μια βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία» ακτή δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια του προγράμματος, η σημαία ενδέχεται να αποσυρθεί μόνιμα ή προσωρινά.

Στις παραλίες Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2, δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις ιδιωτών με παραθαλάσσια μπαρ και υπάρχουν επίσης δύο θέσεις 500τ.μ. με ομπρελοκαθίσματα που κατέχει νόμιμα ο δήμος Κισσάμου.

Μετά από έλεγχο όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και των επιθεωρητών της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης) για τήρηση των κριτηρίων και της νομιμότητας, δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή παράβαση για τις θέσεις που δραστηριοποιείται ο δήμος. Αντίθετα, η διαπίστωση από την διαχειριστική αρχή παραβατικότητας ως προς την συμμόρφωση σε συγκεκριμένα κριτήρια από τις προαναφερόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις, είχε ως τελικό αποτέλεσμα την απόσυρση των γαλάζιων σημαιών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά κριτήρια που οδηγούν σε υποστολή γαλάζιας σημαίας:

 Κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων (π.χ. γουρούνες), παρά τις συστάσεις κι ειδοποιήσεις που επίσημα απεστάλησαν από το Δήμο προς τις επιχειρήσεις και ενημέρωναν για το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα οποία οι επιχειρήσεις δεν συμμορφώθηκαν και παρά τις αναφορές, τις καταγγελίες και τα ρεπορτάζ σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οδηγεί σε απόσυρση της γαλάζιας σημαίας.

 Παραβιάσεις σε προστατευόμενες παραλιακές περιοχές που ευδοκιμούν σπάνια ή προστατευόμενα είδη προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον, όπως στην περίπτωση λειτουργίας αυθαίρετου χώρου στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων για παράδειγμα, οδηγούν σε απόσυρση της γαλάζιας σημαίας.

 Μη οριοθέτηση δίαυλου κίνησης θαλασσίων μηχανοκίνητων οχημάτων (jet - ski) ή ηχορύπανση από μηχανοκίνητα σπορ, συσκευές ήχου και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, οδηγούν σε απόσυρση της γαλάζιας σημαίας.

 Το να μην τηρείται η προϋπόθεση των ελεύθερων ακτών από ομπρελοκαθίσματα στο 70% για τις περιοχές NATURA όπως τα Φαλάσαρνα, οδηγούν σε απόσυρση της γαλάζιας σημαίας.

Ας κρίνουν λοιπόν οι δημότες ποιος είναι υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω που «κόστισαν» τις γαλάζιες σημαίες στην εν λόγω περιοχή.

Εκ του Δήμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Ανακοίνωση αποχώρησης...

Διαβάζω στο Ζάρπα : «Οι υπογράφοντες, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη σημερινή επιστολή μας υποβάλλουμε την παραίτησή μας από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα όργανα πολιτικής ευθύνης του νομού μας. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απόφαση αυτή είναι πολιτικοί και οργανωτικοί. Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου αλλά και τις διχαστικές πρακτικές της νέας ηγετικής ομάδας, αισθανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές, την κουλτούρα, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το καταστατικό του Κόμματος στο οποίο ενταχθήκαμε και κάποιοι από μας υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη. Τα παραπάνω περιορίζουν στο ελάχιστο κάθε περιθώριο ανάκαμψης ως κόμματος της ευρύτερης Αριστεράς. Η παραίτησή μας αυτή έρχεται μετά την παραίτηση των εννιά συντρόφων, Αντρέα Παπανδρέου, Ζωής Γεωργούλα, Βασίλη Λιβάνιου, Ναπολέοντα Ξιφαρά, Γιώργου Περουλάκη, Ελευθερίας Πετράκη, Βαγγελιώς Σταμελάκη, Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, Γιάννη Χίνου, αυτό δε έχει ως αποτέλεσμα από τα 27 μέλη της Ν