Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεδομένο ότι οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες κτιριακές και υλικοτεχνικές παροχές


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες και αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών έρχονται στο προσκήνιο.

Την περυσινή σχολική χρονιά κάτω από την πίεση και τις κινητοποιήσεις των γονέων, δόθηκε λύση στο πρόβλημα της λειτουργικότητας του Δημοτικού σχολείου Δραπανιά, το όποιο λειτούργησε ως 6 θέσιο. Η νέα σχολική χρονιά εφέτος δεν έχει προλάβει καν να ξεκινήσει και το θέμα επανέρχεται με υποβάθμιση πάλι του σχολείου σε 5 θέσιο.

Αν και η σχολική μονάδα είναι η τελευταία προς τα ανατολικά και στα όρια του δήμου Κισάμου, θα έπρεπε να χαίρει μεγαλύτερης φροντίδας και μέριμνας, ειδικά μετά και την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων, να αναστείλει τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Σφακοπηγαδίου, και να μεταφέρει εκεί τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής.

Για εμάς είναι δεδομένο ότι οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες κτιριακές και υλικοτεχνικές παροχές, όσον αφορά την ευθύνη του Δήμου, αλλά και την εξ ολοκλήρου στελέχωσή του με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο σχολείο θα έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε και προσωπικό γενικών καθηκόντων, ακόμη και σχολικός τροχονόμος αφού η αύξηση της κίνησης προς το Ελαφονήσι, έναν από τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς, αυξάνει την κυκλοφορία αυτοκινήτων εμπρός από τη σχολική μονάδα για μεγάλο διάστημα του χρόνου και ενώ τα σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά.

Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο εάν ο Δήμος δείξει ενδιαφέρον για το σχολείο του Δραπανιά, ώστε οι πεπαλαιωμένες προκάτ αίθουσες να αντικατασταθούν με σύγχρονο πράσινο κτίριο που θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές.

Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι ούτε η νυν δημοτική αρχή του κ. Μυλωνάκη αλλά ούτε και η προηγούμενη του κ. Σταθάκη, δεν συνέβαλλαν με κανένα τρόπο στη λύση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου.

Οι μαθητές του Δραπανιά και των γύρω χωριών, αξίζει να έχουν ένα σύγχρονο σχολείο το οποίο μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες του σήμερα.

Αντώνης Παρτσαλάκης

Υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Τελικά θα έχουμε χώρο εναπόθεσης ή και σε αυτό το θέμα θα παίξουμε την κολοκυθιά?

  Στο τέλος του 2018 όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στη διαύγεια, ο Δήμος Κισσάμου αποφάσισε να συνεχίσει να μισθώνει το ακίνητο που βρίσκεται στη Νότια πλευρά του Φαλασαρνιώτικου κάμπου κοντά στον Αη Γιώργη, με την 221/2018 απόφαση του ( ΑΔΑ.:  6Ο1ΓΩΕΖ-9ΜΛ ) για 5 χρόνια. Στη συζήτηση μάλιστα η τοποθέτηση της τότε αντιπολίτευσης και νυν Δημοτικής Αρχής ήταν η εξής: "να προχωρήσουµε και σε καλύτερο εκσυγχρονισµό του χώρου προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία από την ανεξέλεγκτη καύση των πλαστικών ." Η απόφαση αυτή μετά τον έλεγχο της νομιμότητάς της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης επιστρέφει στον Δήμο Κισσάμου  με το υπ΄αριθ. 157/20-02-2019 έγγραφο που δυστυχώς δεν εντοπίζεται αναρτημένο κάπου για να δούμε τι ακριβώς λέει, όμως στην επόμενη διαβούλευση για το θέμα του Δήμου που γίνεται στις 29/1/2021 (!) εν μέσω covid και σε ΔΣ με τηλεδιάσκεψη περιγράφεται το αίτημα από τον ίδιο τον Δήμο.  "Μετά την λήξη της σύμβασης με την υπ’ αριθ. 22