Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμος Κισάμου, ο ηθικός αυτουργός για την υποστολή της σημαίας στα Φαλάσαρνα


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι μετά την γνωμοδότηση της Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης τα Φαλάσαρνα έχασαν δύο γαλάζιες σημαίες.

Για όσους δεν γνωρίζουν και για τους υπόλοιπους που έχουν ξεχάσει, η Γαλάζια σημαία είναι παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας για πάνω από 50 χώρες, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι.

Ο Δήμος Κισάμου αν και παράκτιος, προσπαθεί να μετακυλήσει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην γύρω περιοχή επιδιώκοντας να κρύψει την αδυναμία του να διαφυλάξει την ποιότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο Δήμος Κισάμου γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Φαλασάρνων τα τελευταία 3 χρόνια και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Η κατάσταση αυτή αφορά τα σκουπίδια, που αποδεδειγμένα είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία στην περιοχή και στην μεγάλη παραλία εντός περιοχής NATURΑ. Οι κάδοι δεν αδειάζονται επιμελώς και σε τακτική βάση και φυσικά στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή τον οποίο ο Δήμος δεν έχει εξασφαλίσει, με συνέπεια τη δημιουργία αυθαίρετου χώρου στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων, όπως και όλες εκείνες τις υπηρεσίες των ιδιωτικών επιχειρήσεων ντους, κάδους, αποδυτήρια που λυμαίνεται ο Δήμος χρόνια τώρα.

Όπως λέει και ο λαϊκός ποιητής, το ψάρι βρωμά από το κεφάλι. Η κατάσταση στην περιοχή των Φαλασάρνων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντίληψη του κ. Μυλωνάκη και της ομάδας του όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς ανήκει στην γενιά του συγκεντρωτισμού και της εξασφάλισης του μεγαλύτερου κέρδους με την μικρότερη προσφορά προς την τοπική κοινωνία. Η λέξη ανταποδοτικότητα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα έργα στην περιοχή τα οποία έχουν την αποκλειστική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Με καθαρές θέσεις https://issuu.com/kissamosenomenoipolites/docs/_ θα παλέψουμε για τη διασφάλιση των συνθηκών αυτών, ώστε ο τόπος μας θα βρει ξανά την χαμένη του Αξία.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Ανακοίνωση αποχώρησης...

Διαβάζω στο Ζάρπα : «Οι υπογράφοντες, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη σημερινή επιστολή μας υποβάλλουμε την παραίτησή μας από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα όργανα πολιτικής ευθύνης του νομού μας. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απόφαση αυτή είναι πολιτικοί και οργανωτικοί. Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου αλλά και τις διχαστικές πρακτικές της νέας ηγετικής ομάδας, αισθανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές, την κουλτούρα, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το καταστατικό του Κόμματος στο οποίο ενταχθήκαμε και κάποιοι από μας υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη. Τα παραπάνω περιορίζουν στο ελάχιστο κάθε περιθώριο ανάκαμψης ως κόμματος της ευρύτερης Αριστεράς. Η παραίτησή μας αυτή έρχεται μετά την παραίτηση των εννιά συντρόφων, Αντρέα Παπανδρέου, Ζωής Γεωργούλα, Βασίλη Λιβάνιου, Ναπολέοντα Ξιφαρά, Γιώργου Περουλάκη, Ελευθερίας Πετράκη, Βαγγελιώς Σταμελάκη, Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, Γιάννη Χίνου, αυτό δε έχει ως αποτέλεσμα από τα 27 μέλη της Ν