Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμος Κισάμου, ο ηθικός αυτουργός για την υποστολή της σημαίας στα Φαλάσαρνα


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι μετά την γνωμοδότηση της Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης τα Φαλάσαρνα έχασαν δύο γαλάζιες σημαίες.

Για όσους δεν γνωρίζουν και για τους υπόλοιπους που έχουν ξεχάσει, η Γαλάζια σημαία είναι παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας για πάνω από 50 χώρες, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι.

Ο Δήμος Κισάμου αν και παράκτιος, προσπαθεί να μετακυλήσει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην γύρω περιοχή επιδιώκοντας να κρύψει την αδυναμία του να διαφυλάξει την ποιότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο Δήμος Κισάμου γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Φαλασάρνων τα τελευταία 3 χρόνια και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Η κατάσταση αυτή αφορά τα σκουπίδια, που αποδεδειγμένα είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία στην περιοχή και στην μεγάλη παραλία εντός περιοχής NATURΑ. Οι κάδοι δεν αδειάζονται επιμελώς και σε τακτική βάση και φυσικά στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή τον οποίο ο Δήμος δεν έχει εξασφαλίσει, με συνέπεια τη δημιουργία αυθαίρετου χώρου στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων, όπως και όλες εκείνες τις υπηρεσίες των ιδιωτικών επιχειρήσεων ντους, κάδους, αποδυτήρια που λυμαίνεται ο Δήμος χρόνια τώρα.

Όπως λέει και ο λαϊκός ποιητής, το ψάρι βρωμά από το κεφάλι. Η κατάσταση στην περιοχή των Φαλασάρνων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντίληψη του κ. Μυλωνάκη και της ομάδας του όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς ανήκει στην γενιά του συγκεντρωτισμού και της εξασφάλισης του μεγαλύτερου κέρδους με την μικρότερη προσφορά προς την τοπική κοινωνία. Η λέξη ανταποδοτικότητα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα έργα στην περιοχή τα οποία έχουν την αποκλειστική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Με καθαρές θέσεις https://issuu.com/kissamosenomenoipolites/docs/_ θα παλέψουμε για τη διασφάλιση των συνθηκών αυτών, ώστε ο τόπος μας θα βρει ξανά την χαμένη του Αξία.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Τελικά θα έχουμε χώρο εναπόθεσης ή και σε αυτό το θέμα θα παίξουμε την κολοκυθιά?

  Στο τέλος του 2018 όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στη διαύγεια, ο Δήμος Κισσάμου αποφάσισε να συνεχίσει να μισθώνει το ακίνητο που βρίσκεται στη Νότια πλευρά του Φαλασαρνιώτικου κάμπου κοντά στον Αη Γιώργη, με την 221/2018 απόφαση του ( ΑΔΑ.:  6Ο1ΓΩΕΖ-9ΜΛ ) για 5 χρόνια. Στη συζήτηση μάλιστα η τοποθέτηση της τότε αντιπολίτευσης και νυν Δημοτικής Αρχής ήταν η εξής: "να προχωρήσουµε και σε καλύτερο εκσυγχρονισµό του χώρου προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία από την ανεξέλεγκτη καύση των πλαστικών ." Η απόφαση αυτή μετά τον έλεγχο της νομιμότητάς της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης επιστρέφει στον Δήμο Κισσάμου  με το υπ΄αριθ. 157/20-02-2019 έγγραφο που δυστυχώς δεν εντοπίζεται αναρτημένο κάπου για να δούμε τι ακριβώς λέει, όμως στην επόμενη διαβούλευση για το θέμα του Δήμου που γίνεται στις 29/1/2021 (!) εν μέσω covid και σε ΔΣ με τηλεδιάσκεψη περιγράφεται το αίτημα από τον ίδιο τον Δήμο.  "Μετά την λήξη της σύμβασης με την υπ’ αριθ. 22