Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) των προστατευόμενων περιοχών Λαφονησίου, Φαλάσαρνας, Μπάλου

Επιτέλους, οι τρεις προστατευόμενες περιοχές, κοσμήματα, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, αποκτούν πλέον μία στοιχειώδη - μερική θεσμική θωράκιση.

Ακόμη και εάν οι Κ.Υ.Α. συντάχθηκαν λίγο εσπευσμένα, για προφανείς λόγους και παρ’ ότι υπάρχει μία ανισότητα στην γεωμετρική κάλυψη που θα έχουν τα κυλικεία αναμεταξύ των τριών περιοχών προς προστασία, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Το πλαίσιο αυτό, είναι ουσιαστικά είναι ένας Κανονισμός Λειτουργείας και Διαχείρισης, που θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και χρόνια , καλύπτοντας την ανεπάρκεια του Κράτους να εναρμονίσει τους νόμους του και τις αποφάσεις του με τις υποχρεώσεις του και τις οδηγίες απέναντι στην Ε.Ε.

Αυτό έπρεπε να έχει γίνει , εδώ και χρόνια, σαν υποχρέωση απέναντι σε αυτόν τον φυσικό πλούτο τόσο από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, όσο και από τον Καλλικρατικό Δήμο που προέκυψε από τη συνένωση τους και είχε συν αρμοδιότητα διαχείρισης και προστασίας τους.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον πρώην Δήμο Ιναχωρίου, που εφάρμοσε κατά την περίοδο διαχείρισης του στο Λαφονήσι και μέσα από απόφαση του Δ.Σ. του, έναν παρόμοιο Κανονισμό Λειτουργίας, που με προσθετοαφαιρέσεις αποτελεί το κείμενο της σημερινής Κ.Υ.Α. για την περιοχή.

Η έκδοση των 3+1 Κ.Υ.Α (να μην ξεχνάμε την ελεγχόμενης διέλευσης με «μπάρα» στο Λαφονήσι), ήταν επιτακτική ανάγκη για να μπουν κανόνες σε αυτές τις περιοχές μετά από τη βάρβαρη εκμετάλλευση και συνεχή υποβάθμιση τους από επιχειρηματικές δραστηριότητες, από μερικούς ιδιώτες, αλλά δυστυχώς και από την Μονομετοχική Α.Ε. του ίδιου του Δήμου μας.

Μία αισχρή εμπορευματοποίηση του φυσικού μας πλούτου, που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας, με κακέκτυπα πρότυπα ανάπτυξης τύπου Ισπανίας, Αγίας Νάπας Κύπρου και το ξεπερασμένο Ελληνικό «ανάπτυξη τύπου Μυκόνου».

Καλοδεχούμενες, αλλά εδώ αρχίζουν και φυσικά δεν τελειώνουν οι υποχρεώσεις που αφορούν τόσο τον Δήμο μας, όσο και αυτές του Ελληνικού Κράτους μέσω των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η υποχρέωση πρωτίστως του Δήμου μας, είναι να εμπεδώσει τόσο αυτός, όσο και οι δημότες του και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, να προωθηθεί η αντίληψη ότι η ανάπτυξη ΔΕΝ βαθμολογείται και ΔΕΝ μετριέται με ποσοστά χρηματικού κέρδους κάποιων επιχειρήσεων ή Α.Ε. . Μετριέται και βαθμολογείται με τα κέρδη όλων των μορφών που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας που αναπτύσσεται και όλων όσων διαμένουν στις εν λόγω περιοχές.

Πιστεύουμε το ενδιαφέρον του Κράτους και της σημερινής Κυβέρνησης δεν εξαντλείται και δεν είναι προσχηματικό όσον αφορά την προστασία και αναβάθμιση αυτών των περιοχών που αποτελούν κοσμήματα μεγάλης αξίας για την προβολή του τόπου μας και για την προσέλκυση επισκεπτών.

Επίσης πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον αυτό αφορά και τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός υψηλού βιοτικού επιπέδου ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και θα πράξει τα αυτονόητα.

Τώρα που έγινε επιτέλους ένα βήμα, παίρνουμε τη δύναμη για ένα πιο μεγάλο και σταθερό βηματισμό, έτσι ώστε να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την εκάστοτε Κυβέρνηση, τους πολιτειακούς παράγοντες, την Ε.Ε. , για την μοναδική και σαφώς οριστική λύση που είναι η άμεση ολοκλήρωση πέρα του Λαφονησίου και των άλλων Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών των εν λόγω περιοχών, όπως και την έκδοση – υπογραφή των αντίστοιχων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Εννοείται και εξυπακούεται ότι θα πρέπει να κινηθούμε το ίδιο δυναμικά και προς την κατεύθυνση, ότι οι αποφάσεις για τον τόπο μας θα λαμβάνονται στον τόπο μας και όχι στα απομακρυσμένα διευθυντήρια και μαχόμαστε για την επιστροφή στον θεσμό του Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και των ενταγμένων στο δίκτυο Natura.

Το όνομα του δημοτικού μας συνδυασμού είναι ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και επειδή αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά βιωματικό όλων των μελών που τον απαρτίζουν, δηλώνουμε υπεύθυνα ότι θα συνεργαστούμε με όλους για την επίτευξη αυτού του σκοπού, που αποσκοπεί στην ωφέλειά των πολλών και όχι στο πρόσκαιρο κέρδος των λίγων.

Με εκτίμηση,

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Αντώνης Παρτσαλάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Ανακοίνωση αποχώρησης...

Διαβάζω στο Ζάρπα : «Οι υπογράφοντες, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη σημερινή επιστολή μας υποβάλλουμε την παραίτησή μας από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα όργανα πολιτικής ευθύνης του νομού μας. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απόφαση αυτή είναι πολιτικοί και οργανωτικοί. Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου αλλά και τις διχαστικές πρακτικές της νέας ηγετικής ομάδας, αισθανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές, την κουλτούρα, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το καταστατικό του Κόμματος στο οποίο ενταχθήκαμε και κάποιοι από μας υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη. Τα παραπάνω περιορίζουν στο ελάχιστο κάθε περιθώριο ανάκαμψης ως κόμματος της ευρύτερης Αριστεράς. Η παραίτησή μας αυτή έρχεται μετά την παραίτηση των εννιά συντρόφων, Αντρέα Παπανδρέου, Ζωής Γεωργούλα, Βασίλη Λιβάνιου, Ναπολέοντα Ξιφαρά, Γιώργου Περουλάκη, Ελευθερίας Πετράκη, Βαγγελιώς Σταμελάκη, Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, Γιάννη Χίνου, αυτό δε έχει ως αποτέλεσμα από τα 27 μέλη της Ν