Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντώνης Τσαλαπάκης | Γιατί είμαι υποψήφιος με τον Αντώνη Παρτσαλάκη


Σε μια περίοδο σταθμό για την Κίσαμό μας, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, αποδέχτηκα την πρόσκληση για συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδιασμό του Αντώνη Παρτσαλάκη. Τόσο η ενασχόλησή μου με τα ζητήματα που αφορούν την Εκπαίδευση, και τις σχολικές μονάδες του νομού, όντας πρόεδρος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, όσο και ως επιχειρηματίας στον τόπο μου, υπήρξαν οι λόγοι αυτής μου της συγκεκριμένης επιλογής.

Η Κίσαμος που ονειρευόμαστε για μας, για τα παιδιά μας, συνηθίσαμε να μας λένε, όλο <<αλλάζει>>, όλο <<εξελίσετε>>, προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο… Όμως, η πορεία του Δήμου των τελευταίων 10 ετών δείχνει ότι πορευόμαστε με στενές παρωπίδες ηθελημένα.

Στις δηλώσεις του κ. Μυλωνάκη διαβάσαμε μόνο για έργα τις περιφέρειας Κρήτης και του κράτους και όχι του Δήμου Κισάμου, διάβάσαμε ότι <<ο δήμος ήταν ιδιαίτερα ενεργός σε πολλούς τομείς όπως στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία κ.α.>>. Σημασία πάντα έχει η σειρά των πραγμάτων, η σειρά με την οποία εργάστηκε η δημοτική αρχή που υπηρέτησε ο κ Μυλωνάκης. Αυτή η δημοτική αρχή κατά σειρά προτεραιότητας τοποθετεί 3η την Παιδεία, και όχι τυχαία.

Κάθε δημοτική αρχή πρέπει να έχει στο Κέντρο της την Παιδεία, για να μπορέσει να υποστηρίξει την νέα γενιά. Μόνο στις οικονομίες εκείνες όπου επιζητάτε φτηνό εργατικό προσωπικό ακολουθείτε αυτό το μοντέλο διοίκησης και προσφοράς που εφάρμοσε η δημοτική αρχή του κ Μυλωνάκη στην Παιδεία.

Για κάποιους η κατασκευή του νέου Λυκείου και του ΕΠΑΛ είναι έργο του Δήμου. Διερωτώνται γιατί το κτίριο αυτό κρίθηκε κατεδαφισταίο; Διερωτώνται αν έγιναν οι συντηρήσεις που όφειλαν να γίνουν τόσες θητείες που ήταν δήμαρχος ο κ Μυλωνάκης και την θητεία που διετέλεσε δήμαρχος ο κ Σταθάκης;

Ομοία πολτική ακολουθήθηκε, και με το κλειστό Γυμναστήριο το οποίο δημοπρατήθηκε το 2005 για 994.142,80 ευρώ, με επιμετρήσεις εργασιών το 2008 να κόστιζουν 513.406,06 ευρώ και τον 2ο του 2009 να παρουσίαζουν έργα 842.492,53 ευρώ. Ποια δημοτική αρχή, ως ώφειλε, αναζήτησε, πού πραγματικά πήγαν τα χρήματα αυτά; Ετσί, σχεδόν 20 χρόνια μετά, συζητάμε για ένα εργό που αποδεδειγμένα οι προηγούμενοι αδιαφόρησαν ενώ διατέλεσαν, τουλάχιστον, μια φορά δημοτικοί άρχοντες.

Όσο επιφανειακά και ελαφρά την καρδία και αν εξετάζουμε τα ζητήματα της Παιδείας στην Κίσαμο, τα προβλήματα δεν μπορούν να κρυφτούν. Καμία μελέτη ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου, ούτε πρόβλεψη για το 5ο Νηπιαγωγείο Κισάμου που στεγάζεται χρόνια τώρα στα κτίρια της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. Παρόμοια είναι και η κατάσταση στο 1ο δημοτικό σχολείο Κισάμου και στο δημοτικό σχολείο Δραπανιά , στα οποία από το 2004 έχουν τοποθετηθεί προκάτ αίθουσες διδασκαλίας χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό για ανέγερση σχολικών αιθουσών.

Ούτε ένα κονδύλιο, για την αγορά και ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλίσμού στα σχολεία, για μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων και εκσυγχρονισμού των μέτρων αντισεισμικής προστασίας και πυρόσβεσης όπως ορίζει ο νομοθέτης με όλες τις προβλεπόμενες άδειες για δημόσια κτίρια.

Ένας Καλλικρατικός δήμος όπως ο δήμος μας θα έπρεπε να έχει ήδη δική του αποκεντρωμένη δημοτική βιβλιοθήκη, με μόνιμο προσωπικό, όπου θα μπορεί να φιλοξενεί εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και δράσεις με επίκεντρο την ιστορία του τόπου μας, το κάστρο της Κισάμου, την Γραμβούσα, την Πολυρρήνια κ.α.

Ζητώ την ψήφο σας για τις ερχόμενες ΤΟΠΙΚΕΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, με το συνδιασμό <<ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ>>, για μια νέα δημοτική αρχή που θα συνδράμει καθοριστικά στην επίλυση μείζονος σημασίας ζητημάτων που ταλανίζουν καθημερινά αλλά και προβληματίζουν τους πολίτες της Κισάμου. Για μας, για το μέλλον το παιδιών μας, για ένα καλύτερο αύριο για κάθε ηλικία.

Αντώνης Τσαλαπάκης
Πρόεδρος ΣΕΠΕ Χανίων
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Ανακοίνωση αποχώρησης...

Διαβάζω στο Ζάρπα : «Οι υπογράφοντες, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη σημερινή επιστολή μας υποβάλλουμε την παραίτησή μας από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα όργανα πολιτικής ευθύνης του νομού μας. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απόφαση αυτή είναι πολιτικοί και οργανωτικοί. Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου αλλά και τις διχαστικές πρακτικές της νέας ηγετικής ομάδας, αισθανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές, την κουλτούρα, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το καταστατικό του Κόμματος στο οποίο ενταχθήκαμε και κάποιοι από μας υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη. Τα παραπάνω περιορίζουν στο ελάχιστο κάθε περιθώριο ανάκαμψης ως κόμματος της ευρύτερης Αριστεράς. Η παραίτησή μας αυτή έρχεται μετά την παραίτηση των εννιά συντρόφων, Αντρέα Παπανδρέου, Ζωής Γεωργούλα, Βασίλη Λιβάνιου, Ναπολέοντα Ξιφαρά, Γιώργου Περουλάκη, Ελευθερίας Πετράκη, Βαγγελιώς Σταμελάκη, Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, Γιάννη Χίνου, αυτό δε έχει ως αποτέλεσμα από τα 27 μέλη της Ν