Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει στην Περιφέρεια, 12.000 έξυπνα υδρόμετρα στον Πλατανιά...

Απόλυτα επιτυχημένους χαρακτήρισε του αντιπεριφερειάρχες ο κ. Αρναουτάκης σε συνέντευξή του, κάτι που τους κάνει να παραμένουν από τη νέα αυτοδιοικητική θητεία στις θέσεις τους. Με τη φράση «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», ο περιφερειάρχης Κρήτης αποκάλυψε πως ανανεώνει τη θητεία από την 1η Ιανουαρίου των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών: Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, Χανίων Νίκου Καλογερή, Ρεθύμνου Μαίρης Λιονή και Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη.


Υπογράφηκε στο Γεράνι, η σύμβαση για την υλοποίηση της πράξης: “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΥΠΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΞΟΝΑ” προϋπολογισμού 4.770.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. με τον ανάδοχο της προμήθειας «ΕΝΩΣΗ UW TECH HELLAS A.E - EIS A.E».

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής).

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: 5 μήνες παράδοση και 2 μήνες δοκιμαστική λειτουργία.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης των συστημάτων υδροδότησης της ΔΕΥΑΒΑ και συγκεκριμένα: 

Την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 12.000 έξυπνων υδρομέτρων με ασύρματο μεταδότη σήματος, για την αντικατάσταση του συνόλου των υδρομετρητών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΒΑ.

Την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία διατάξεων μέτρησης ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου ύδρευσης, που απαρτίζονται από συνολικά 20 σταθμούς για την παρακολούθηση της πίεσης και 10 σταθμούς για την παρακολούθηση του Υπολειμματικού Χλωρίου

Την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και λογισμού για την ασύρματη επικοινωνίας των παραπάνω σταθμών για την μεταφορά των δεδομένων στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ).

Την επέκταση του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) της ΔΕΥΑΒΑ για τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις τοπικές μονάδες και στη συνολική επεξεργασία τους με σκοπό την άμεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, την διαχείριση του συστήματος υπό καθεστώς λειψυδρίας, την ανάλυση δεδομένων για διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης, την υποστήριξη αποφάσεων και κανόνων λειτουργίας των υδατικών πόρων.

Θα προσφέρεται λογισμικό τύπου App για έξυπνα κινητά τηλέφωνα για χρήση από τους καταναλωτές, για την παρακολούθηση της κατανάλωσης του νερού από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες | Ευχαριστήριο Αντώνη Παρτσαλάκη

Πολίτες της Κισάμου, Κισαμιτες και Κισαμιτισες Θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας εκλογές. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, τη στήριξη και την υποστήριξη. Θα είμαι πάντα παρόν και ουσιαστικά ενεργός, στα προβλήματα της Κισάμου και των πολιτών της. Εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει εμπρός με δημιουργικότητα και σύνεση, πράττοντας πάντα το καλύτερο για τους Κισαμιτες και τον τόπο. Ο συνδυασμός μας ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ειναι πάντα στις επάλξεις και θα στηρίζει το δίκαιο και τις ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε και από αύριο όλοι μαζί δυνατοί και ενωμένοι γιατί η Κισαμος το αξίζει! Αντώνης Παρτσαλακης ΚΙΣΑΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάποια στιγμή θα παραπονεθούν και οι τοίχοι...

  Φιλοξενεί τις ομιλίες, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις τις δημόσιες υπηρεσίες την ιατρική περίθαλψη... Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πλατάνου είναι ένας χώρος ο οποίος για εμένα αποτελεί μια αφετηρία της σκέψης για να αντιληφθεί κανείς το πόση απόσταση μπορεί να έχει η ατομική ευμάρεια από την συλλογική, εκείνη του γενικότερου συνόλου...  Όλοι την χρησιμοποιούμε όταν τη χρειαζόμαστε... άλλοτε για τα σχολειά μας, άλλοτε για τα νερά μας, άλλοτε για να παρακολουθήσουμε ένα θέατρο, άλλοτε για να πάμε στο γιατρό και άλλοτε για να κοντραριστούμε... Δυστυχώς όταν τελειώσουν όλα αυτά τις περισσότερες φορές την ξεχνάμε... έχουμε συμβιβαστεί με την εικόνα αυτού του μισοτελειωμένου κτιρίου όπου όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης απέναντι του ένα σωρό δικαιολογίες και αμφιβολίες φυτρώνουν στο διάλογο με ταχύτητα... τι και αν αμέσως αμέσως μπορεί να σκεφτεί κανείς στο πάνω μέρος έναν κανονικό κοιτώνα... Είναι του Δήμου, δεν είναι του Δήμου, είναι του συλλόγου, δεν είναι του συλλόγου, δεν έχει άδεια, δεν έπ

Ανακοίνωση αποχώρησης...

Διαβάζω στο Ζάρπα : «Οι υπογράφοντες, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη σημερινή επιστολή μας υποβάλλουμε την παραίτησή μας από τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα όργανα πολιτικής ευθύνης του νομού μας. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απόφαση αυτή είναι πολιτικοί και οργανωτικοί. Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου αλλά και τις διχαστικές πρακτικές της νέας ηγετικής ομάδας, αισθανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές, την κουλτούρα, τις δημοκρατικές παραδόσεις και το καταστατικό του Κόμματος στο οποίο ενταχθήκαμε και κάποιοι από μας υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη. Τα παραπάνω περιορίζουν στο ελάχιστο κάθε περιθώριο ανάκαμψης ως κόμματος της ευρύτερης Αριστεράς. Η παραίτησή μας αυτή έρχεται μετά την παραίτηση των εννιά συντρόφων, Αντρέα Παπανδρέου, Ζωής Γεωργούλα, Βασίλη Λιβάνιου, Ναπολέοντα Ξιφαρά, Γιώργου Περουλάκη, Ελευθερίας Πετράκη, Βαγγελιώς Σταμελάκη, Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, Γιάννη Χίνου, αυτό δε έχει ως αποτέλεσμα από τα 27 μέλη της Ν